Artrose av rygg og nakke kan være meget smertefullt. Man kan føle seg stiv og vond, men mange har artrose uten symptomer. Hos Kiropraktisk Senter Stavanger tar vi ved mistanke røntgenbilder av området involvert og finner riktig behandling og veiledning for deg og dine plager. Vi ønsker å hjelpe deg med å redusere smerte, forbedre funksjon og finne gode øvelser eller aktiviteter som gir deg en bedre belastning for dine ledd.

Slitasjegikt, degenerative forandringer eller osteoartrose er andre ord som ofte blir brukt istedenfor artrose. Hvordan man opplever artrose kan variere fra person til person, men de vanligste symptomene er stivhet, smerte og nedsatt funksjonsevne. Symptomene oppstår som oftest over tid hvor korsryggartrose kan gi smerter i både fremoverbøy og når man retter seg opp. Artrose er mer vanlig i personer over 55-60 år.

Det finnes flere årsaker til artrose hvor feilbelastninger over tid som en av hovedårsakene. Dårlig arbeidsstilling, skjev rygg og ulik benlengde (anisomeli) kan føre til dårlig belastning i leddene som kan over tid føre til artrose. Yrker hvor det er lite bevegelse og lange sitteperioder er nå blitt antatt til å være like utsatt som de manuelle og harde yrkene for å få artrose. Det er funnet en sammenheng mellom genetikk og overvekt som faktorer til økt risiko for å utvikle degenerative forandringer.

artrose2

Innsnevring av ryggmargskanalen blir kalt spinal stenose. Slitasjeforandringer er en meget vanlig årsak til degenerasjon i nedre del av spinalkanalen som fører til trange plassforhold i spinalkanalen hvor det kan bli trykk på nerverøttene. Ryggsmerter med utstråling til sete, lår eller legg er vanlig symptomer ettersom artrosen øker risikoen for trykk på nerverøttene. Flere studier viser positiv effekt ved kiropraktisk behandling hvor både korsrygg og beinsmerter blir redusert eller forsvinner.

I noen tilfeller blir operasjon aktuelt dersom smertene blir kontinuerlige, spinalkanalen hvor nervene kommer ut blir for trang og når det oppstår problemer med kontroll over urinveien og endetarmen.

En grundig sykehistorie og en klinisk undersøkelse vil bli gjort av en kiropraktor hos oss. Vi kan ta røntgenbilder selv som en del av undersøkelsen for å evaluere graden av artrosen. Det blir gjort ortopediske tester og funksjonstester for å se på funksjonen til nerve-, muskel-, og skjelettsystemet.

Behandling hos Kiropraktisk Senter går ut på å forbedre funksjonen i det spesifikke området. Kiropraktisk leddkorrigering blir ofte brukt til å bedre den nedsatte funksjonen i leddet, i tillegg til bløtvevsbehandling og veiledning hjemme. Studier viser positiv effekt ved pasienter som lever et aktiv liv med bevegelse og trening, og vi kan hjelpe deg ved å redusere smertene og øke funksjonen i leddene som vil gjøre det lettere for deg å komme i gang med treningen.

Velkommen til oss på Kiropraktisk Senter Stavanger!